Pondělí, 20. listopad 2017. Svátek má Nikola

Velikost textu

27. únor 2017

Na zastupitelstvu se rozhodne o osudu areálu ICEC se starou ekologickou zátěží.

První březnovou středu bude zastupitelstvo postaveno před zásadní rozhodnutí, zda areál bývalých papíren koupit a začít s jeho revitalizací a nebo nadále ponechat v rukou stávajících vlastníků ( nizozemská společnost Abel Tasment Investment B.V. ) a nečině přihlížet chátrajícímu areálu a šíření znečištění do dalších míst našeho města. Areál je kontaminován látkami, které jsou vysoce nebezpečné pro zdraví lidí i životní prostředí. Poslední průzkumné práce, které zadala Česká inspekce životního prostředí ukazují na možné šíření kontaminace i po levém břehu potoka Říčky. Zpráva poukázala i na pravděpodobnou končící životnost ochranné stěny podél areálu a možné ohrožení toku Říčky. Znečištění již zasahuje i pod obytnou zástavbu např. na ulici Tyršova. Obyvatelé lokalit přiléhajících k areálu proto nesmí v žádném případě čerpat vodu ze svých studní, užívat ji k pití, koupání ani zálivce svých zahrad.

Tisková zprává - ICEC (DOC 34.5 kB)

kd.jpg

Celé Česko čte dětem

AKTUALITY NA EMAIL