Aktuální informace

20. 03. 2020 / Ostatní

Jste senior nebo z důvodu onemocnění nemůžete vycházet ven? Potřebujete pomoci s nákupem nebo nemáte roušku? Kontaktujte nás na infolince 725 508 076 v tyto dny: Po-Pá 8-16, So 8-12. Pomůžeme Vám.

Pro seniory město poskytuje od pondělí 16. 3. dovoz obědů a nákupů zdarma (tj. bez poplatků za rozvoz) prostřednictvím pečovatelské služby. Bude-li třeba, budeme také využívat dobrovolníky, kteří se přihlásili.

Také distribuujeme roušky seniorům a nemocným, kteří nemají jinou možnost. Nadále je jich nedostatek, proto prosíme, pokud můžete pomoci ať už šitím nebo materiálem, zavolejte na naši infolinku 725 508 076

Upřesňujeme také informaci ze dne 19. 3. pro vymezené časy nákupů seniorů: Z rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví ČR se všem osobám zakazuje přítomnost v maloobchodních prodejnách potravin, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží, v čase mezi 7:00 hod. – až 9:00 hod., a to s výjimkou osob starších 65 let věku, včetně zajištění nezbytného doprovodu, osob, které jsou držiteli průkazu ZTP/P, starší 50 let, včetně zajištění nezbytného doprovodu, zaměstnanců nebo osob v obdobném poměru zařízení poskytujících pečovatelskou službu a majitelů a zaměstnanců provozovatele prodejny nebo osob v obdobném poměru.

Ministerstvo vnitra vydalo Stanovisko k posuzování prokazování totožnosti občanským průkazem, cestovním pasem a řidičským průkazem v době nouzového stavu. 

Infolinka města (tel. 725 508 076) bude v provozu i v sobotu 21. 3. v době od 8:00 do 12:00 hod.

Jak správně nosit roušku:

  • Přeperte roušku na 60°C.
  • Vyžehlete na maximum.
  • Během nošení se roušky nedotýkejte.
  • Roušky nasazujte pouze za šňůrky nebo gumičky.
  • Noste maximálně několik hodin.
  • Poté přeperte a přežehlete.

!!! Nejlepší ochrana před nákazou je nevycházet ven !!!

Dobrovolníkům, kteří pomáhají – ať s šitím roušek, s distribucí informací a čímkoliv dalším moc děkujeme. Je také mnoho lidí, kteří nakupují svým sousedům. Všem děkujeme za velké projevy solidarity.

www.slapanice.cz/koronavirus