Rajhradský lůžkový a mobilní hospic letos dárci podpořili částkou 444 368 Kč

03. 11. 2022 / Ostatní

Letošní ročník tradiční sbírky Koláč pro hospic byl pro Oblastní charitu Rajhrad mimořádně úspěšný. 
„Když jsme rozpečetili poslední kasičku a dostali se ke konečnému výsledku, euforie byla neuvěřitelná,“ říká jedna z organizátorek sbírky.
Na mnoha místech v Rajhradu a jeho okolí lidé lůžkový a mobilní hospic podpořili částkou 348 515 Kč a na sbírkový účet zaslali 95 853 Kč. 

 Z tohoto výtěžku rajhradská Charita zafinancuje:  

•     oxygenátory
•     glukometry
•     příslušenství pro odsávačky
•     teploměry
•     tlakoměry
•     převazový materiál
•     pomůcky v péči o dutinu ústní
•     pleny a další hygienické a kosmetické prostředky
•     výživové doplňky a další  

„Velmi si vážíme solidarity a ochoty pomoci, ale i skutečnosti, že v našem poslání vidí lidé smysl. Hospicová péče umožňuje našim pacientům žít důstojně, bez bolesti, dušnosti a dalších příznaků provázejících nevyléčitelné onemocnění. A to buď v domácím prostředí (v případě mobilního hospice) nebo na lůžkových odděleních (v případě lůžkového hospice). O pacienty pečuje multidisciplinární tým v podobě lékařů, sestřiček, sanitářů, psychologů, duchovních a dobrovolníků. Každá koruna, kterou lidé darovali, nám umožní starat se o pacienty tak, jak si zaslouží každý, kdo potřebuje na sklonku života kromě láskyplné pomoci i odbornou péči. Děkujeme všem, kteří přišli na stánky, k přistaveným charitním vozům, nebo kteří poslali dary na sbírkový účet.“ říká koordinátorka sbírky, Jitka Štefánková.  

S realizací Koláče pro hospic nám letos opět pomáhalo mnoho firem, obcí, dobrovolníků i kolegů. Rádi bychom jmenovitě poděkovali:  

Za koláče a jablka: Rodinnému pekařství Kesi, Karlově pekárně, Matějovu pekařství, Pekařství Makovec, Rodinné pekárně KULHÁNEK & DRÁPAL, Globusu Brno Ivanovice, SŠ Charbulova, paní Kalinové ze Šlapanic, Sadům Starý Lískovec  

Společnostem: Thermo Fisher Scientific CZ, BC Titanium, Wistron, SMERO, Gardner Denver Brno, Sklizeno-foodie market, Brno Campus, Gastronic, s. r. o.  

Obcím Rajhrad, Židlochovice, Šlapanice, Modřice, Přísnotice, Nosislav, Blučina, Ořechov, Bratčice, Želešice, Moravany, Silůvky, Troubsko, Střelice, Rosice, Ostrovačice, Veverské Knínice, Říčany, Vedrovice a Jezeřany–Maršovice, MŠ v Moravanech, MŠ v Blučině – učitelům i dětem, dětem ze Šlapanic, které se zapojily do sbírky.

V neposlední řadě z celého srdce děkujeme všem našim dobrovolníkům a kolegům.