Sbírka Koláč pro hospic

datum
04. 10. 2023 08:00 h – 04. 10. 2023 16:30 h
místo
Čechova, Šlapanice u Brna

SBÍRKA KOLÁČ PRO HOSPIC – TRADICE, KTERÁ CHUTNÁ. Hospic zajišťuje pacientům péči, úlevu od bolesti a důstojnost v závěru jejich života. Dárci mohou letos podpořit lůžkový a mobilní hospic v Rajhradě 4. října 2023 na již tradiční sbírce Koláč pro hospic. 

Koláč pro hospic je v Oblastní charitě Rajhradě již tradiční sbírkou. Každoročně se koná první středu v měsíci říjnu u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče. Cílem je seznámit širokou veřejnost s problematikou a možnostmi hospicové a paliativní péče. Nedílnou součástí je veřejná sbírka pořádána zaměstnanci a dobrovolníky Charity, kteří nabízí koláče za dobrovolný příspěvek jako poděkování. „Přípravy sbírky jsou v plném proudu. Letos nás mohou dárci podpořit a odnést si sladký koláč opět na stáncích v Rajhradě, Židlochovicích, Šlapanicích, Rosicích, Modřicích, Říčanech, Veverských Knínicích, Ostrovačicích a nově také v Ivančicích“, sděluje koordinátorka sbírky Olga Nováková.

Proč sbírku a hospicovou péči podpořit?
Platby pojišťoven, dotace a příspěvky nepokryjí celkové náklady, a proto jsou dary velkým přínosem a dárci nepostradatelnou součástí charitního týmu. Díky finančním darům je možné i nadále zajišťovat vysoce specializovanou paliativní péči a postarat se o pacienty v závěru života. Hospicová péče zajišťuje pacientům důstojnost, úlevu od bolesti a prioritou je, aby se cítili v maximálně možné míře komfortně a v bezpečí.

Sbírka se bude konat 4. října 2023 a výtěžek bude použit na pořízení oxygenátorů, oxymetrů, pomůcek k prevenci a ošetření proleženin, převazového materiálu, plen, hygienických a kosmetických prostředků a výživových doplňků.

Více informací o sbírce Koláč pro hospic na webu www.rajhrad.charita.cz.

 

Kontakt:

Jitka Štefánková
Oblastní charita Rajhrad
Jiráskova 47, 664 61  Rajhrad
tel: +420 730 599 752
email: jitka.stefankova@rajhrad.charita.cz

49.16537857 16.72570801