Sbírka Koláč pro hospic pomáhá nevyléčitelně nemocným

01. 12. 2023 / Ostatní

Letošní rok pomohla sbírka Koláč pro hospic nevyléčitelně nemocným lidem v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa a v Mobilním hospici sv. Jana v Rajhradě částkou 498 330 Kč. Přímo ve Šlapanicích pak dárci přispěli rekordní částkou 61 891 Kč.

Stánky Oblastní charity Rajhrad bylo možné navštívit v Rajhradě, Židlochovicích, Šlapanicích, Modřicích, Rosicích, Ivančicích, Říčanech, Ostrovačicích a Veverských Knínicích. Do sbírky bylo možné přispět také v obcích Přísnotice, Nosislav, Blučina, Ořechov, Bratčice, Želešice, Moravany, Silůvky, Troubsko, Střelice, kterými v daný čas projíždělo charitní auto nebo platbou na sbírkový účet, prostřednictvím QR kódu nebo platební brány.

Půlmilionový výtěžek sbírky umožní Oblastní charitě Rajhrad zakoupit zdravotnické pomůcky, prostředky a potřebné vybavení pro lůžkový a mobilní hospic. Konkrétně se jedná o oxygenátory, oxymetry a další přístrojové vybavení, pomůcky k prevenci a ošetření dekubitů (proleženin), převazový materiál, pleny, další hygienické a kosmetické prostředky a výživové doplňky pro zajištění nejlepší možné péče našim pacientům.

Do sbírky se letos zapojilo asi 50 pracovníků charity a dobrovolníků. Pekárny tuto sbírku podpořily upečením 4 857 koláčů a perníků nebo si dárci mohli zvolit i zdravější variantu  - jablíčko ze Sadů Starý Lískovec.

„I letos se nám dostalo podpory od našich spřátelených firem, větších pekáren i dobrovolných pekařek a pekařů, škol či školek a obcí a my si této podpory velice vážíme, “ sděluje koordinátorka sbírky Olga Nováková.

„Vědomí, že máme podporu mnoha lidí, kteří sdílí naše poslání, nás naplňuje vděčností a dodává nám sílu v našem úsilí pomáhat těm, kteří to potřebují. Děkujeme za důvěru, štědrost a solidaritu,“ dodává Michaela Tichá, vedoucí oddělení péče o dárce a PR

Děkujeme dárcům a všem, kteří se do sbírky zapojili.