Šlapanické informační okénko

22. 02. 2024 / Ostatní, Z radnice, Kultura

Na informace o místním dění jsme se zeptali vedení města. Pojďte se s námi začíst do novinek ve vašem okolí. Je téma, které vás zajímá? Napište nám na e-mail info@slapanice.cz

Rostoucí stavba Pod Žurání

V sousedství cihelny vedle komunikace Pod Žurání vzniká logistický areál s administrativní zázemím společnosti Tasy, která se zabývá prodejem pneumatik a pneuservisem. Areál byl povolen na základě starého územního plánu (1997), který tuto výstavbu umožňoval a který muselo zastupitelstvo města respektovat. Společným jednáním se společností Tasy bylo dohodnuto, že areál bude ozeleněn, aby byl odcloněn jak od ulice Pod Žurání, tak pohledově ze strany Žuráně. Společnost Tasy také přispěla půl milionem korun na rozvoj veřejné infrastruktury ve městě. Provoz z nového areálu bude směřován na soukromou komunikaci Pod Žurání.

Šlapanické lince trolejbusu bude 70 let

Ve středu 21. února proběhlo jednání se zástupci Dopravního podniku města Brna k připravované akci 70. výročí zavedení trolejbusu do Šlapanic, která je plánovaná na 1. května 2024 a k níž město chystá bohatý kulturní program. 
Linku, která byla do našeho města zavedena v roce 1954 z velké části zbudovaly ruce místních dobrovolníků. Ti se na stavbě podíleli více jak 6 tisíci hodinami práce. To je také jeden z hlavních důvodů, proč v minulosti vždy selhaly všechny pokusy o zrušení této linky.
Máte doma v šuplíku historickou fotografii trolejbusu či vtipnou historku z jízdy na této lince? Neváhejte a napište nám na Info@slapanice.cz.